Nyhetsmorgon om ansiktsmasker att använda hemma

TV4:s Nyhetsmorgon hade i våras ett inslag om ansiktsmasker där hudterapeuten Annica Forsgren går igenom ämnet och där praoeleven Isabelle fått agera modell för detta.

Hon tar upp att det finns flera olika typer av ansiktsmasker som är avsedda för olika typer av hudtyper. Om du har et fet hy vill du t.ex. använda en ansiktsmask med lera i då den tar åt sig av detta medan någon med väldigt torr hy behöver återfukta huden och kanske göra den lite fetare med någon olja.

Det är alltså hudtypen som bestämmer vilken ansiktsmask du bör använda och eftersom effekterna skiljer sig så mycket kan man endast förvänta sig rätt resultat med rätt ansiktsmask. Precis som TV-panelen i Nyhetsmorgon så chockerades jag över att hon generellt säger att man kan använda ansiktsmask 2-3 gånger i veckan. Hon förtydligar dock påstående efteråt vilket gör att att min tro om att behandla en gång i veckan i många fall är tillräckligt, men att man givetvis bör känna efter själv. Behöver man fler behandlingar så bör man även göra detta.

Jag har använt ansiktsmasker hemma tidigare och du kan enkelt beställa dessa online. Om man har problem med hyn så är det inte omöjligt att regelbunden användning av ansiktsmasker kan hjälpa till med detta och det är inte speciellt dyrt med en behandling heller.