Ladda upp läkemedel, förband m.m. inför semestern

 

Semestertiderna är här och många har säkert en och annan resa inplanerad. Kanske är det för vissa bara mindre utflykter medan det för andra är en längre bilsemester med husvagn eller flygresa utomlands.

Ett bra sätt att vara förberedd för semestern och sin resa är att ladda upp medicinskåpet med läkemedel, förband och tillbehör som gör att du kan förebygga och ta hand om sår, skador och förkylningar.

Om en situation uppstår där du behöver dessa förnödenheter kan det vara en skön lättnad att veta att man planerat i förebyggande syfte. En del produkter är sånt som du kanske för eller senare kommer använda oavsett medan andra produkter är något du kanske aldrig behöver och då kan du vara glad för det med.

Läkemedel

För läkemedel är det kanske främst smärtstillande och febernedsättande som är de klassiska alternativen som kan vara bra att ha. Alvedon med Paracetamol som aktivt ämne är ett populärt alternativ här men även ibuprofen som också är antiinflammatorisk och där Ipren är ett vanligt val.

Allergimediciner kan vara bra att både ha hemma och ha med på resan om man vet med sig att det kan behövas. Även för de som bara är lite känsliga kan detta vara bra att ha som tillgång om man skulle känna av något starkt som t.ex. att extremt höga nivåer av en viss pollen finns i luften.

Solkrämer

Att skydda sig mot solen är lika viktigt som någonting annat. Att köpa solkrämer inför sommaren om du vet att du kommer spendera mycket tid utomhus är absolut ingen dum idé.

Ska man ligga längre tider vid stranden eller helt enkelt vara ute i solen där man utsätter delar av sin hy för mycket solljus så är det bättre att ta det säkra före det osäkra.

Har du barn som leker ute bör du skydda dem och ska du själv till stranden, på fisketur eller kanske bara vandrar runt i en stad på semestern så se till att skydda dig.

Förband och plåster

Plåster och förband kan vara viktigt för att plåstra om så väl små som större sår. Det skyddar också såret från solljus som kan ge fula ärr och från smuts som kan infektera såret innan det helt hunnit läka.

Tänk på att det inte är rekommenderat att bada med öppna sår. Det finns däremot plåster avsedda för detta som helt isolerar såret och inte låter det komma i kontakt med vatten.

Det är även rekommenderat att köpa saltlösning eller annan vätska som du kan använda för att rengöra sår och få bort smuts.

Övriga inköp

Klassiskt myggspray

Det finns ganska många produkter som man kan få nytta av när man är på resande fot. Produkter du helst inte vill komma på att du behöver då om du inte tänkt resa mellan shoppingcenter.

Myggspray är ett exempel som du garanterat vill ha med dig på många ställen och som kan hålla myggen borta.

Ska du ut och vandra eller röra dig längre bort från civilisationen så kan stödförband vara smart. Det kan vara skillnaden mellan att kunna gå och inte gå om man skulle stuka en led.

Fästingborttagare är lika användbart hemma som på campingplatsen. Vandrar du vill du garanterat ha en med dig. Borrelia smittas normalt sätt inte förrän efter 24 timmar så tittar man över sin kropp en gång om dygnet och tar bort fästingar bör man slippa detta.

Att ha med sig en liten förbandslåda med kanske nagelsax, pin-sett och andra små saker är ett bra sätt att vara förberedd.

Utnyttja rabatter

Att handla på Apotek kan bli dyrt om du ska ha mycket på en gång. Att handla online är ett bra sätt att i lugn och ro kunna beställa hem allt man behöver samtidigt som man kan pressa priserna lite.

Att använda sig av rabattkoder eller slå till på erbjudanden och kampanjer är ett annat bra sätt för att se till så man får ut så mycket som möjligt av sina pengar. På tripwise.se kan du t.ex. hitta rabattkoder för Apoteket Hjärtat som är en av de vanligaste Apoteken i Sverige.