Klä ut sig med 70-talet i fokus

70-talet var en rätt spännande tid och även om kanske många förknippar tiden med disco och en hippie-tid (och med allt rätt) så finns det så mycket mer som förknippar 70-talet. Det är också något som kan vara värt att känna till om du skulle bli bjuden på en fest med 70-tals tema.

Att läsa på lite gör att du inte bara ser ut som du rest fyra-fem decennier i en tidsmaskin utan du kommer även prata som en. Det är lika bra att gå hela väg liksom när man ändå har chansen 🙂

Klädmärket Gul & Blå hade ett stort genomslag i Sverige under 70-talet med sina V-jeans som blev en stark ikonisk bild för 70-talet i Sverige. Även proggrörelsen med band som Hoola Bandoola Band fick genombrott under 70-talet. Och vi kanske inte minst ska glömma bort Abbas succé som delvis började med att vinna Eurovision Song Contest 1974 med ”Waterloo”.

Nej 70-talet var minst sagt en minnesrik tid med allt ifrån maträtter till tågluffarkortet som slagit igenom fastnat och följt med oss sedan dess.

När det kommer till att dyka upp på en fest med 70-tals tema vill du såklart minst sagt se ut som en och det finns väldigt många bra hemsidor med kostymer och kläder från 70-talet så om du inte äger några plagg som kvalar in som ett renodlat 70-talsplagg så kan du andas ut.

Ett par snygga utsvängda byxor kombinerat med en färgstark tröja, en peruk och matchande mustasch räcker ofta långt för män. För oss kvinnor så var utsvängda byxor minst lika populärt och även om det kanske är lite annan stil på dem så är det egentligen samma koncept här.