Företag äger fler tjänster för SMS Lån

Jag har aldrig tänkt i dessa banor innan och i ärlighetens namn är jag lite osäker på varför det är som det är. Men det finns betydligt fler tjänster som erbjuder SMS Lån än vad det finns företag som erbjuder tjänsterna.

Nu kan man ju fråga sig hur detta kan stämma men det är alltså så att ett företag erbjuder SMS Lån genom flera olika tjänster och webbplatser. Jag har försökt fundera på vilka anledningar som kan ligga bakom det och det finns lite olika teorier. Kanske är sanningen en blandning och dessutom har jag kanske missat något.

  • Företagen når ut bredare genom att erbjuda samma tjänst fast marknadsför på olika sätt och i vissa fall med mindre avvikande specifikationer.
  • Företagen har köpt upp andras tjänster och fortsätter att driva deras tjänster under det befintliga varumärket.

Inom SMS Lån-branschen så är där många olika termer som förekommer för att beskriva samma sak egentligen. Både sms lån och snabblån är mikrolån där det kan finnas skillnader men behöver inte vara. Många företag känner kanske att istället för att försöka anpassa en tjänst så erbjuder man istället separata tjänster under de olika namnen.

Det finns en del del intressant information online och även listor där företagen bakom SMS Lån grupperas ihop med tjänster. Om du vill veta exakt vilka så läs mer här där en tydlig lista finns över de olika företagen och deras tjänster.

Om ett företag köper upp ett annat företags lånetjänst med varumärke och hela paketet så kan det vara smart att fortsätta driva det under det. Dels får man en bredare träffyta i t.ex. sökningar men även när det kommer till annan marknadsföring.