Planera inköp av juldekorationer

Julen är för mig en av årets största högtidiga traditioner som verkligen lyser upp de mörka dagarna i December och Januari. Många av oss bär med oss många minnen från barndomen som kommer tillbaka som ett brev på posten när man omger sig med härlig julstämning.

Jag har väldigt mycket juldekorationer hemma (typ 2 flyttlådor) med allt från diskhanddukar till julgransdekorationer, figurer och ljus. Jag är inte mycket för att fylla alla hyllplan med tomtar men en och annan är inte fel och i kombination med några som har sentimentalt värde så blir det perfekt 🙂

Det är dock aldrig fel att förnya sig och kasta bort lite. Därför brukar jag i november hämta ner dekorationerna från vinden och gå igenom dem. Allt som är i dåligt skick och inte direkt betyder något för mig slängs för att ge plats åt något nytt. Ibland är det en duk som varit med för länge och ibland är det kanske några julgranskulor man byter ut. Givetvis skrivs det även ner hur mycket ljus jag har kvar då jag tycker de är väsentliga för julen.

Till sist tar jag släden och beger mig iväg och julhandlar och dekorerar inför första advent (Det får bli bilen eftersom jag bara kan föreställa mig en släde, men just den dagen är det min släde 😀 ).