En billig bäddsoffa perfekt för övernattande gäster

billig bäddsoffa

Jag har nu valt att beställa en billig bäddsoffa online som jag kan använda för gäster som sover över titt som tätt. Valet var ganska enkelt efter att jag briljant kommit på vad jag ska använda det extra rummet i lägenheten till.

Jag bor i en 3:a med två relativt stora sovrum där jag givetvis ockuperat det ena men inte riktigt vetat vad jag skulle göra med det andra rummet. Det har mest använts som förvaring och har sett allmänt stökigt ut när man kommit in där.

Min första tanke var att köpa en hopfällbar säng som stod längs väggen redo att fällas ut när någon vän eller i familjen var på besök och inte ville ta sig hem innan läggdags. Men detta hade bara gjort rummet ännu stökigare så jag började fundera på andra alternativ och kom fram till att göra rummet till något mycket trevligare.

Jag har beställt en liten och billig bäddsoffa som ska stå i rummets ena hörn tillsammans med en mysig läslampa så man kan ligga där och läsa och få ett trevligt miljöombyte. I andra delen av rummet kommer ett billigt skrivbord att stå och sedan kommer jag även fixa en bokhylla och kanske några lådor som går att stapla snyggt så jag fortfarande kan använda rummet till lite förvaring.

Bäddsoffan kommer dock komma väl till pass eftersom jag ofta har min bästa kompis över och som annars sover i soffan. De sista bussarna brukar gå redan vid 22:30 och vi träffas minst ett par gånger i månaden och att hon ska lägga 300 kronor på taxi varje gång hon vill stanna sent blir en enorm summa pengar per år. Dessutom är det ganska mysigt att äta frukost tillsammans och kanske bege sig iväg på en shoppingrunda dagen efteråt. Så nej en ganska billig bäddsoffa för 3000 kronor känns väl befogat och pengarna sparas in på bara 10 gånger som hon annars skulle tagit taxi.

Nu var detta min idé och inte hennes och hon är givetvis inte med och delar på denna. Hon har dock insisterat på att kompensera på andra sätt 😀