Hitta billiga utomhusmöbler på rean

Att shoppa på nätet är något som växt som intresse för mig och idag gör jag nästan alla köp online. Det finns vissa undantag där jag behöver besöka butiker och är inte priserna för dyra mot vad jag vet att de ligger online så stöttar jag butiken genom att handla där. Skor är ett sådant exempel men även där har jag köpt direkt online eftersom så många erbjuder fria returer idag.

För några år sedan började jag titta mycket på inredningsdetaljer och möbler. Det har gjort att jag idag har en ganska bra koll på många av de bästa butikerna som säljer detta online, vilka knep de använder sig av och när den riktiga rean börjar ta vid.

Utomhusmöbler har börjar fylla upp utbudet hos många e-handlare nu i februari och mars. Jag tror faktiskt att nu när våren är här så drar denna marknad igång i en enormt fart så det gäller att vara redo. Att hitta billiga utemöbler på våren är inte det lättaste men om man vill så gäller det att vara ute i god tid.

Jag vet att rean för utomhusmöbler drar igång mitt under sommaren då när de flesta redan gjort sina inköp inför säsongen så passar butikerna på att pressa priserna och sälja ut. Detta brukar man se mot slutet av juli så det är liksom svårt att vänta ända tills dess om man vill göra fynd nu innan sommaren.

Ett bra sätt är att besöka några av de butiker som säljer utomhusmöbler online. En bra utgångspunkt är att besöka t.ex. utomhusmöbler.nu som litar flera bra butiker. Många av de butikerna kör regelbundna kampanjer och erbjudanden för att locka till dig som köpare. Det är inte säkert att detta är tillfälliga erbjudanden även om du ser någon form av nedräkning utan det är stor chans att priset består även efter denna tiden är slut.

Däremot brukar billiga utomhusmöbler vara väldigt attraktiva och något jag sett hos dessa butiker är att sortimentet tar slut och sen kan det ta veckor innan de kan skicka dessa igen. Så oavsett om där körs något erbjudande eller inte, hittar du billiga utemöbler som du verkligen gillar så fundera på risken att inte beställa direkt.

Frakt och transport styr priset också

Många nätbutiker erbjuder idag fri frakt på möblerna. Vissa erbjuder det på alla beställningar medan andra butiker t.ex. har en gräns på 500 kr för att få fri frakt.

Köper man utomhusmöbler så kommer man antagligen alltid passera gränsen för vad som krävs för fri frakt (förutsatt att butiken har det). Detta gör att det blir billigare att handla utomhusmöblerna på nätet jämfört med att handla dem i butik där man tvingas köra och hämta dem och kanske dessutom måste hyra släp.

Något man dock bör vara vaksam över är att även om du enligt lag kommer ha minst 14 dagars öppet köp när du handlar online så innebär inte detta att returen är gratis. Vissa butiker bjuder på kostnaden för returer men även då krävs det att du packar tillbaka möblerna på det sätt du fick dem.

Om du ska handla möbler online försök vara säker på att du verkligen vill behålla dem. Och titta även på returkostnaderna så du vet vad det skulle kosta om du vill skicka tillbaka. Målet här är trots allt att du ska få tag i så billiga utomhusmöbler som möjligt. Alla extra utgifter vill vi undvika!

Möbelbutiker som använder DHL brukar vara säkra kort då DHL erbjuder ganska flexibla hemkörningar jämfört med vissa konkurrenter.

Vänta på rean?

Om du redan har utemöbler eller av någon annan anledning känner att du kan vänta på att rean drar igång så är givetvis detta ett alternativ. Dels kan du slå till och under halva sommaren ha nya utomhusmöbler och samtidigt sett till att du inför nästa säsong har fina utemöbler att dra fram redan på våren.

Detta är en avvägning du själv måste göra men givetvis kan det vara ett smart sätt att spara pengar på och få så billiga utemöbler som möjligt. Du kommer ha en rea som drar igång under sommaren och ytterligare en mot slutet av sommaren och början på hösten. Här kommer du behöva välja när du ska slå till.

Spara pengarna så länge

Öppna sparkonto

På hemsidan öppnasparkonto.nu hittar du flera exempel på sparkonton med bra sparränta.

Om du ska vänta på rean och bestämt dig för att du ska köpa utomhusmöbler för pengarna så sätt undan dem på ett sparkonto med bra ränta. På så sätt ser du till att du får ut så mycket som möjligt av dina sparpengar under tiden du väntar.

Här vill du dock se till så att du inte placerar pengarna på något fasträntekonto utan du vill kunna ta ut pengarna när du behöver dem. Det finns sparkonton med bra ränta som du kan öppna med BankID online. Kanske har du redan funderat på att månadsspara och då bör du definitivt spana in det.