Glöm inte detta inför campingsemestern

Planerar du att bege dig iväg på en campingsemester i sommar med husvagn eller husbil? I så fall har du förmodligen en lång packlista i planeringen eller kanske t.o.m. redan färdig.

En packlista är ett väldigt bra sätt att se till så att man får med sig allt man behöver på sin resa. För en campingsemester är det ofta väldigt viktigt att inte glömma något av den essentiella utrustningen för att slippa problem under resan.

Jag tänkte passa på att gå igenom det som flest glömmer och som är riktigt bra att ha med sig.

Reservnycklar

bilnycklar

Glöm inte reservnycklarna

Reservnycklar till allting är väldigt bra att ha med sig. Det gäller alltså både till bilen och husvagnen eller husbilen. Dessa nycklar ska sedan förvaras separat på ett smart sätt. Ett förslag kan vara är att om man reser två stycken så kan båda ha vars en uppsättning nycklar.

Vill man lägga av en nyckel är det oftast bäst att lägga av nyckeln till husvagnen i bilen. Att lägga av bilnyckeln i husvagnen är inte rekommenderat då man kan stjäla allting och köra iväg om man hittar nyckeln.

European Health Insurance Card

Detta är ett kort som tilldelas av försäkringskassan och är viktigt att ha med sig om du reser inom Europa då du snabbt kan få vård vid behov. Du hittar mer information här.

Enklare verktyg

Det är förvånansvärt enkelt att hamna i situationer där enkla verktyg kan hjälpa en. Det kan vara en liten sats med skruvmejslar, lite superlim och liknande. Se också till så alla verktyg för bilen är redo så att du kan byta däck om någon olycka uppstår.

Förbandslåda

Plåster, sårrengöring, mediciner, myggspray, Alvedon och liknande kan vara väldigt praktiskt att ha med sig. Se till så ert förråd är laddat.

Ljus / Ficklampa

Även om ni har elektricitet i husbilen / husvagnen så kan det uppstå situationer där detta inte är tillgängligt. Ljus i förtältet kan dessutom lätta upp stämningen på kvällen och en ficklampa kan vara bra om man behöver få ljus på mörkare platser. Idag kanske dock mobiltelefoner kan bistå med den funktionen.

Gasvarnare

Många glömmer att se till så att där finns en gasvarnare i husbilen eller husvagnen som kan signalera om där skulle uppstå en gasläcka.

Ofta använder man gasol i köket och förvarar ofta gasoltuben inne i husbilen / husvagnen. Om en läcka uppstår vill du veta det så snart som möjligt för allas säkerhet.

Gasvarnare finns att köpa online och du hittar mer information här.