Jämför Smslån först och slipp dyra kostnader

Smslån är en låneform som snabbt kommit att bli förknippat med onödiga skulder och lyxfällor men jag tycker inte riktigt att det är ett rättvist sätt att se det på.

Tittar på man TV3:s program Lyxfällan så inser man ganska snabbt att Smslån och andra småkrediter ofta hör till receptet för att sätta sig själv i klistret så att säga. Dessa krediter är inte billiga alternativ om man inte tänkt betala av dem väldigt snabbt.

När det kommer till ekonomi så har myndiga personer eget ansvar och även om det görs kreditkontroller för att se långtagarens betalningsförmåga så är det svårt att veta exakt hur mycket skulder personen har. Det redovisas helt enkelt inte och är inte heller något som låneföretagen bryr sig allt för mycket om när det rör sig om så pass små krediter.

Ska man ta Smslån och andra småkrediter så måste man vara säker på att man kan betala av dem i den takt det var tänkt. Det är också viktigt att noga jämföra olika alternativ för där finns rätt stora skillnader.

Om du funderar på att ta ett lån så se till att jämföra dem på en sida som t.ex. www.nestra.se så du får en uppfattning om de olika aktörerna. Titta på avbetalningstiden för summan du vill låna så den verkligen passar dig. Om du endast väljer 30 dagars löptid och inte kan betala så blir det snabbt ganska dyrt. Det samma gäller om du vill låna på 60 eller 90 dagar och där är delbetalningar så är det mycket viktigt att man sköter dessa.

Kan man inte betala så kommer hela skulder att krävas in med diverse tillägg. Det är något som aldrig får hända så se till att du fixar det rent ekonomiskt.

Kolla om där finns långivare som har erbjudande för nya kunder. Ibland finns det möjlighet att få Smslån helt gratis som ny kund utan några extra avgifter men samma sak gäller här att du måste veta att du kan betala när löptiden går ut.

Så länge man jämför lånen och säkerställer att man kan klara av att betala tillbaka i tid så är det inte så illa som många vill framhäva.