Mysiga höstdagar i skogen

Hösten har äntligen kommit och jag måste säga att jag är lite trött på sommaren. Hösten är en av mina favoritårstider och jag tycker det är så vackert och mysigt att befinna sig i skogen och naturen då.

Den första tiden innan snön kommer är underbar. Det börjar med att trädens blad ändrar färg och få av dem letar sig ner till marken. Bara några veckor senare har massor av blad bytt färg medan fler och fler blad letar sig till marken.

Det är en transformation som jag tycker är underbar. Sen gäller det givetvis att välja sina dagar för hösten brukar medföra en del kalla och regniga dagar också. Dessutom gäller det att passa på för det räcker det kommer in lite kraftiga vindar så försvinner alla blad från träden över en helg.

November månad är dock en seg månad men där finns mycket trevligt då också. Ibland hittar snön dit och ibland får man fint väder med en härlig frost på marken.