Malmömilen avklarad – känningar i knä och muskler

Nu är äntligen Malmömilen avklarad och jag är väldigt nöjd med min tid trots allt. Jag har dock ont i knäna 🙁 Mitt mål vid nyår var att springa under 50 minuter på Malmömilen, men efter 2 förkylningar och knäproblem insåg jag att det skulle jag aldrig lyckas med.

Däremot var en av grundstenarna i att lyckas springer under 50 minuter att gå ner i vikt. Med en lättare kropp går det helt enkelt snabbare att springa och det finns forskning gjord på detta område. Den forskningen jag tagit del av tyder på att för varje kilo du går ner i fett så presterar du 2-3 sekunder bättre per kilometer.

2-3 sekunder kanske inte låter mycket, men det är 20-30 sekunder på en mil för 1 kilo. Jag skulle behöva gå ner minst 10 kilo vilket motsvarar 4-5 minuter. Det var alltså min plan från nyår och tyvärr  har jag inte gått ner något alls 🙁

Min tid på Malmömilen blev under 55 minuter i alla fall, så hade jag bara skött viktnedgången så kanske jag hade kunnat nå mitt ursprungliga mål. Det är rätt intressant faktiskt för jag ansåg att 6-7 v med förkylning och knäproblem skulle göra målet omöjligt. Detta visar egentligen bara att även om man stöter på motgångar så ska man aldrig ge upp med att försöka nå sina mål eller drömmar.

Nu är jag i alla fall sjukt taggad på Midnattsloppet som går av stapeln i September.