Loftsäng för ungdomar med små rum

loftsäng för ungdomarLoftsäng är en term jag inte riktigt känt till tidigare då jag trodde att dessa sängar räknades som våningssängar. Det är dock inte våningssäng så jag förstår inte hur jag tänkt.

En loftsäng är en säng där utrymmet under sängen kan användas till annat. På så sätt effektiviserar man ytan  i rum och kan t.ex. ha ett skrivbord under sängen. Det är inte ovanligt att hus idag har vissa små rum som vissa familjemedlemmar får ta och då kan just en loftsäng vara rätt val.

Jag har sett att det finns ungdomar som har en soffa under sängen och på så sätt får en mysig plats att t.ex. kolla på TV. Jag är dock ganska säker på de jag sett inte har använt loftsäng, utan en våningssäng och gjort om den nedre bädden till soffa. Ofta har normalstora sovrum svårt att få plats med både säng, soffa och skrivbord.

Loftsängen här på bilden tycker jag är riktigt snygg, stilren och borde vara något som en ungdom kan växa lite med.

loftsäng.nu (som jag hittade bilden genom) hittar du flera e-butiker där du kan köpa både loftsängar och våningssängar.