Svårigheter att hitta en bra plattång

Jag vet inte om ni använder eller har använt er av en plattång någon gång men jag tycker det är svårt att hitta en riktigt bra plattång. Jag har provat modeller från så väl Babyliss och Remington sedan innan och jag tror även jag haft en modell från OBH Nordica som jag köpte på NetOnNet när min gamla gick akut sönder. Alla dessa plattänger har varit antingen direkt dåliga eller bara ”okej”.

Nu när jag provat så många så tänkte jag mig att jag skulle försöka hitta information om vad som definierar en bra plattång genom att dels läsa om plattängerna som fått väldigt bra betyg och vad de har för funktioner och vad som gör de så bra.

Det jag kom fram till ganska snabbt efter att ha läst på lite är att bra plattänger ofta har plattor med rundande kanter, jämn värme och framför allt inte för varma plattor. På hemsidan Plattången kan man läsa om plattänger som utsätts till bäst i test och vad det är som gör dem som bra.

När jag börjat jämföra med de produkter jag har hemma inser jag att jag försökt komma undan för billigt. För 400-500 kr får man helt enkelt inte en plattång som är bra på allting. Om plattorna inte kan hålla en lagom temperatur så sliter detta på håret och om temperaturen inte kan hållas jämn över plattorna så måste man antingen platta samma hår flera gånger eller så ä  r det risk att man bränner håret. Samma dilemma uppstår om plattorna har vassa kanter då detta ställer högre krav på att du inte lutar plattången då det i sin tur sliter på håret.

Märket ghd har tydligen flera bra plattänger från ett pris på ca. 1500 kr och uppåt. Men även andra tillverkare har riktigt bra alternativ som jag helt missat. En gemensam nämnare för dessa är dock att de ligger runt 1000 kr och uppåt och jag antar att det bara är att acceptera att man får lägga det om man vill ha något som inte brister på några punkter.

Nu är väl frågan om man ska vänta till efter jul när mellandagsrean drar igång i hopp om att fynda lite när man ändå känner att man måste köpa en ny plattång.